Saartje-2020

April 2020:

img-20200403-wa0005

Saartje is ongeveer twee maanden eerder dan verwacht, op 26 maart loops geworden. Op 3, 6 en 8 april hebben we progesteron laten prikken bij DAP Horst (waarden resp. 1.22, 5.45 en 10.6).

Op 8 april was de date met Adhonay’s Boaz van de Annahoeve Venlo.

img-20200405-wa0001

Het rendez-vous werd succesvol afgesloten met een dekking. Over +/- 28 dagen laten we de echo maken en weten dan of Saartje drachtig is en hoeveel vruchtjes er zijn.

Mei 2020:

Vrijdag 8 mei zijn we met Saartje naar Dierenartsencentrum Gardeniers in Brunsum gereden voor de echo. Dat ze drachtig was wisten we eigenlijk wel omdat ze al een tijdje misselijk was en vaker moest braken. Op de echo waren duidelijk 6 vruchtjes te zien. Nu maar hopen dat alles goed blijft gaan. Over een maand laten we een röntgenfoto maken.

Vrijdag 8 mei:  Röntgenfoto laten maken bij DAP Horst om te zien of het aantal puppy’s nog hetzelfde is als bij de echo. Dr. Gardeniers vermoedde bij de echo al dat er 8 vruchtjes waren, maar wij zijn op zeker gegaan en hebben 6 aangehouden. Zijn vermoeden bleek juist geweest te zijn. Op de foto waren 8 puppy’s (skeletjes) te zien.

Juni 2020:

De bevalling zet een paar keer aan maar stopt dan weer. In de nacht van zaterdag 6 op zondag 7 juni zet de bevalling door en worden er 8 pups geboren. De eerste pup en de laatste twee worden tot ons verdriet dood geboren (drie teefjes). De overige vijf zijn gelukkig gezond. 

Zondag 14 juni: we zijn nu 1 week oud. Onze oogjes zijn nog dicht en we kunnen ook nog niet horen. Gelukkig hebben we onze reuk. Hiermee kunnen wij mama Saartje vinden. We hoeven maar te piepen en zij komt ons meteen zogen. We kunnen ook nog niet zelf plassen en poepen. Mama Saartje likt ons om dat te stimuleren. We eten de klok door ons buikje rond en groeien boven de norm van 10% van het geboortegewicht per dag:

We zijn nog niet fotogeniek, maar wel heel vertederend:

21 juni: vandaag zijn we twee weken oud. We eten veel en groeien goed.

Vandaag zijn twee van ons “de ogen geopend”. Nog even en dan kunnen we het spelletje “ik zie ik zie wat jij niet ziet” spelen.

De baasjes kunnen geen filmpjes meer plaatsen (MP4 video’s). Hierbij dus maar een paar sfeerfoto’s:

Mama Saartje neemt tussen de voedingen en onze wasbeurten af en toe een rustpauze.

28 juni: de tijd vliegt! Vandaag zijn we al weer drie weken oud.

We hebben allemaal de oogjes open en krijgen ook al oog voor elkaar.

Jac heeft gisteren de werpkist vervangen door een puppy ren. We hebben nu heel veel ruimte en waggelen er al een beetje op los. We mogen ook al geknuffeld worden en dat is best wel leuk.

Juli 2020:

5 juli: Alweer 1 week ouder. Vandaag zijn we 4 weken oud.

Al is het nog wat onbeholpen, we beginnen al met elkaar te stoeien en ook met mama. We hebben de eerste tandjes door en die zijn al heel scherp.

12 juli: 5 weken oud.

We krijgen nu al 3x per dag een papje van gemalen puppybrokjes. en daar lusten we echt pap van.

19 juli: 6 weken oud. We krijgen nu 4 x per dag droge puppy brokjes.

Af en toe drinken we nog wel bij mama Saartje.: zij is ook echt een moeder om op te vreten.

We mogen een paar keer per dag naar buiten in de tuin. In het begin vonden we die grote ruimte een beetje eng, maar nu rennen we er rond dat het een lieve lust is.

Afgelopen vrijdag is de dierenarts op huis visite geweest. Zij heeft ons onderzocht, ingeënt en gechipt. We zijn allemaal kerngezond.

We weten nu wie onze nieuwe baasjes worden en die hebben ons een roepnaam gegeven

Ik heet Pippa
Ik heet Novi
Ik heet Lou
Ik heet Jimmy
Ik heet Noortje