Henny

Ik ben Henny Roosen-Mansvelders en woon in Venlo. In 2007 heb ik aan een operatie een beschadigde zenuwbaan in mijn gezicht overgehouden. Daarbij heb ik MCS (Multiple Chemical Sensitivity), een ernstige vorm van allergie voor (chemische) geuren, zoals parfum, afstershave, deodorants, wasmiddelen, schoonmaakmiddelen, enz. Hierdoor moest ik mijn werk opgeven en raakte ik in een sociaal isolement. Omdat ik ook allergisch voor honden en katten ben, leek een hond onmogelijk, totdat ik op het spoor van de Australian Labradoodles kwam. In oktober 2008 kreeg ik Jette van Pine Lodge Labradoodles in Oregon (USA). Ik had geen enkele allergische reactie en mijn leven nam weer een positieve wending. Begin 2014 heb ik mijn eerste fokteef, Filou, verworven van Australian Labradoodles de Annahoeve in Venlo. Ik ben lid geworden van de ALAEU en maak nu mijn droom om op beperkte schaal Australian Labradoodles te fokken werkelijkheid. Filou-Henny

Ik wil met alle mensen die een pupje van ons willen kopen een kennismakingsgesprek hebben. 

Met 4 weken kan men op kraamvisite komen en alle pups knuffelen, en na 7 weken kan men de pup komen ophalen.  Dit is echter alleen mogelijk, als men zonder geuren (zoals parfum, aftershave, haargel, etc.) komt. 

Mijn man Jac is mijn steun en toeverlaat bij het uitvoeren van alle activiteiten.

Het Besluit Houders van Dieren – Honden en Katten uit de nieuwe wet Dieren van 2013 verplicht ons om het certificaat van de opleiding Vakbekwaam Houden van Dieren – Honden en Katten te behalen. De ALAEU heeft deze eis overgenomen voor haar leden.

 Omdat het voor mij door mijn allergie onmogelijk was om deze opleiding te volgen heeft Jac dit gedaan. Van oktober 2018 tot april 2019 hebben we samen de stof bestudeerd en Jac  heeft de cursusdagen gevolgd en stages gelopen. Op 9 april 2019 is hij voor het afsluitende examen geslaagd.