Pleun 2021

December 2021

PLeun is op 5 oktober 2021 loops geworden. Na respectievelijk op 11, 15 en 18 oktober 2021 bij DAP Horst op progesteron geprikt te zijn is zij op 17 oktober met succes door onze Pip gedekt.

November 2021

Op 15-11-2021 een echo laten maken bij DAP Ell. De dieren arts telt 3, misschien 4 pupjes.

December 2021

Op 15-12-2021 een Röntgenfoto laten maken bij DAP Horst. Er worden nu duidelijk 4 pupjes geteld.

Op 17-12-2021 tussen 22.25 en 23.39 brengt Pleun 4 gezonde pupjes ter wereld: 2 reutjes en twee teefjes.

Gisteren, 24-12-2021, zijn we 1 week oud geworden. Ons leven bestaat tot nu toe alleen maar uit drinken bij mama Pleun, door haar verzorgd worden en heel veel slapen. Mama heeft melk in overvloed en we zijn maar met z’n vieren, dus we drinken ons lekker rond.

Volgns de norm moeten we 10% van ons geboortegewicht per dag aankomen. Ons geboorte gewicht was al behoorlijk hoog, maar we zitten ook nog ruim boven de norm.

Rose

Groen

Rood

31 december 2021: op deze oudejaarsdag zijn we 2 weken oud geworden. Eentje van ons heeft de oogjes al open. De rest zal het komende weekeinde wel volgen.

Volgens de norm zouden we na 14 dagen op 140% van ons geboortegewicht moeten zitten. We zitten er allemaal ruim boven.

Rood

Rose

Groen

Blauw

7 januari 2022: we zijn vandaag 3 weken oud geworden. We hebben allemaal onze oogjes open en beginnen nu ook geluiden te horen. Van de jaarwisseling hebben we nog helemaal geen last gehad. We beginnen nu ook de omgeving te ontdekken en te verkennen. Lopen gaat nog een beetje wiebelig, maar we komen de hele werpkist rond.

Blauw

Rood

Rose

Groen

17 januari 2022: afgelopen vrijdag zijn we 4 weken oud geworden. We groeien goed en worden steeds actiever. Jac heeft onze werpkist een stuk uitgebreid zodat we genoeg ruimte hebben om te lopen en te stoeien. Volgende week mogen we naar buiten.

Blauw

Rood

Rose

Groen

Mama Pleun is soms best wel streng voor ons. Ze gromt dan als we iets verkeerds doen. Het is niet altijd duidelijk wat we dan verkeerd doen.

In het begin was zij ook nogal streng naar tante Guusje en tante Daantje, maar dat is nu een stuk minder. Zij accepteert dat de tantes in de buurt van de werpkist komen en er soms zelfs er in gaan.

14-1-2022: Wat vliegt de tijd! Vandaag zijn we 5 weken oud. We worden steeds beweeglijker en proberen uit hoe ver we kunnen gaan met elkaar te bijten. Als er gegild wordt dan laten we los. We krijgen nu 2x per dag gewelde puppy brokjes bijgevoerd. In het begin was nog een geklieder, maar het gaat steeds beter. Dit is het begin van het ontspenen.

Blauw

Rood

Rose

Groen

Mama Pleun begint nu vaker kort en staande te voeden.

28 januari 2022: we zijn vandaag 6 weken oud. We zijn nu bijna ontspeend, d.w.z. dat we 4 x per dag brokjes krijgen. Mama Pleun voedt ons nog maar af en toe en niet meer van harte.

Onze nieuwe baasjes zijn op kraamvisite geweest en dat was heel leuk! Henny heeft ons toegewezen aan onze nieuwe baasjes. Dit gebeurt op basis van hun gezinssamenstelling en voorkeuren. We zijn allemaal blij met onze nieuwe baasjes. De liefdevolle kennismaking geeft ons alle vertrouwen in een warm thuis. We hebben nu ook een naam gekregen.

Harrie

Yuki

Soof

Bobbie