Noodle 2023

Maart 2023

Noodle is op 13 maart 2023 loops geworden en op 21, 24 en 25 maart bij DAP Horst op progesteron geprikt. Op 26 en 27 maart heeft zij een geslaagde date gehad met de ervaren Thuurke van Labradoodles Playground.

April 2023:

Op 21 april zijn Eóin en Jill, het gastgezin van Noodles, met haar naar Dierenartsencentrum Gardeniers in Brunssum geweest om een echo te laten maken. Goed nieuws: Noodle is drachtig en de dierenarts, Dr. Denis, telt 4 puppy’s.

Mei 2023:

Op 22 mei 2023 zijn wij met Noodle bij DAP Horst geweest om een röntgenfoto te laten maken. Hierop waren duidelijk 4 pupjes te zien. Nu weten we wat ons te wachten staat bij de komende bevalling.

In de nacht van 26 mei is Noodle bevallen van 4 gezonde pups: 2 reutjes en 2 teefjes. De bevalling verliep goed. De eerste pup werd om 2.50 uur geboren en de laatste om 4.40 uur. Het is echt een wonder om te zien hoe Noodle instinctief weet hoe ze voor haar kroost moet zorgen.

4 juni 2023: Eergisteren zijn we 1 week oud geworden. We zien en horen nog niets en brengen onze dagen met eten en slapen door. Mama Noodle verzorgt ons heel goed. We hebben de tepels voor het uitzoeken en liggen meestal met een rond buikje voor pampus.

We zitten redelijk goed op de norm van 10% van het geboortegewicht per dag aankomen. Mama Noodle was in het begin overbezorgd. Ze heeft ons een paar keer uit de werpkist naar een ander plekje in de kamer gebracht. Zij pakte ons dan in de bek waarbij wij dan luid piepend protesteerden. Door wat aanpassingen aan de werpkist zijn we daar nu gelukkig van af.

Henny heeft portretjes van ons gemaakt. We zien er nog erg nietig uit, maar dat gaat nu elke week sterk veranderen.

Blauw

Paars

Rood

Oranje

9 juni 2023: Vandaag zijn we 2 weken oud. We hebben sinds afgelopen woensdag allemaal onze oogjes open. Drinken bij mama Noodle is nog steeds onze voornaamste bezigheid, maar we beginnen soms al een beetje te kruipen.

Blauw

Paars

Rood

Oranje

16 juni:

Vandaag zijn we drie weken oud. We groeien als kool. We lopen/waggelen al door de werpkist en we worden ons ook al bewust van elkaar. Heel voorzichtig beginnen we een beetje te stoeien met elkaar:

Blauw

Paars

Rood

Oranje

De eerste pasjes.

24 juni 2023: Gisteren waren we 1 maand, 4 weken, oud! Afgelopen week zijn we voor het eerst buiten geweest. Een minieme stap voor de mensheid, maar een gigantische stap voor ons, kleine pupjes. De eerste kraamvisite van nieuwe baasjes is geweest en dat voelde meteen goed. Als de rest net zo is, dan komen we goed terecht. Mama Noodle zorgt nog steeds heel goed voor ons. Vandaag hebben we voor het eerst vast voedsel gekregen. Een papje van gewelde en gemalen puppy brokjes. Dat is wel even wennen hoor.

Blauw

Paars

Rood

Oranje

30 juni 2023: Wij zijn vandaag 5 weken oud geworden. We worden steeds wilder. Alle nieuwe baasjes zijn op kraamvisite geweest en dat was heel tof. Wij krijgen nu al drie keer per dag pap van gemalen puppybrokjes. Mama Noodles zorgt nog steeds goed voor ons, maar ze wil ons nog maar af en toe zogen. We komen echter niets te kort.

Blauw

Paars

Rood

Oranje

7 juli 2023:

Vandaag zijn we 6 weken oud. Wij krijgen nu 4 keer per dag droge puppy brokjes en die gaan erin als koek. Van mama Noodle mogen we nog maar af en toe even drinken. Soms brengt ze ons een deel van haar eten.

Henny heeft ons, rekening houdend met gezinssamenstelling en voorkeuren, aan de nieuwe baasjes gekoppeld. Voor zover wij het kunnen beoordelen is de match heel goed. De nieuwe baasjes hebben ons de naam gegeven.

Ties (Blauw)

Nola (Paars)

Dribbel (Rood)

Emi (Oranje)

We mogen nu ook vaker vrij rondhollen in de tuin, samen met mama, tante Guusje en tante Daantje..

Zojuist is de dierenarts op bezoek geweest. Zij heeft ons onderzocht, gevaccineerd en gechipt. We zijn alle vier helemaal gezond! We hebben nu elk een paspoort.