Filou-2019

Oktober 2018:

30 oktober: Filou is loops geworden! Als papa voor de toekomstige pups hebben we Baer van de Anna Hoeve uitgezocht.

bear

November 2018:

5, 8 en 9 november is bij de DAP Horst de progesteron geprikt om het moment van de eisprong te bepalen.

11 en 12 november: Baer en Filou hadden een date die afgesloten werd met een dekking.

December 2018:

7 december:  met Filou naar DAP Horst voor de echo. Samen met de dierenarts tellen we 5 vruchtjes! Dit is een fotootje van een van de vijf.

echo-beelden-filou-3

Januari 2019:

4 januari: Röntgenfoto laten maken bij DAP Horst. Tot onze blijde verrassing tellen we nu 8 puppies!

filou

8 januari: Tussen 19.30 uur en 21.15 uur bevalt Filou van 8 gezonde puppies: 4 meisjes (2 creme- en 2 bruinkleurige) en 4 jongens (3 creme- en 1 bruinkleurige. Het is een bevalling uit het boekje: soepel en snel. Filou zorgt heel goed voor haar pups. Ze drinken de hele tijd de zo belangrijke colestoron (biest) waarin heel veel afweerstoffen van de moeder worden doorgegeven.

img-20190108-wa0007

puppies-geboorte

15 januari: we zijn vandaag 1 week oud. Het heeft even geduurd, maar nu is de melkproductie van mama Filou op volle capaciteit. Ze eet wel meer dan 1 kilo vers vlees per dag. Ze zorgt heel goed voor ons en we komen nu ook goed op gewicht.

pups-1w

img-20190115-wa0011 img-20190115-wa0012

22 januari: we zijn vandaag 2 weken oud. We zitten (letterlijk) op een rose wolk! We slapen veel, drinken veel bij mama Filou en proberen af en toe al een heel klein stukje te kruipen. We hebben allemaal nog de oogjes dicht. Het duurt nou niet lang meer voordat “we het licht zien”.

pups-2w

img-20190122-wa0008

29 januari: Vanavond zijn we precies 3 weken oud. Afgelopen week zijn onze oogjes open gegaan en hebben we met eigen ogen kunnen zien hoe gezellig het hier in onze werpkist eigenlijk is. Mama Filou heeft het maar druk met ons te voeden en onze poepjes en plasjes op te ruimen.

pups-3w

Henny heeft geprobeerd om een leuke foto van elk van ons te maken, maar dat is nog niet goed gelukt. Misschien komt het omdat we nog niet precies weten hoe we moeten kijken.

img-20190129-wa0000Op dit ogenblik hebben we eigenlijk nog genoeg aan de werpkist, maar morgen wordt de werpkist uitgebouwd tot een echte puppy ren en kunnen we wat meer van de wereld gaan verkennen.

Februari 2019:

5 februari: vandaag zijn we 4 weken oud. We drinken nog steeds alleen bij mama Filou. Komende week krijgen we er voor het eerst gewelde puppy brokjes bij.

pups-4w

Afgelopen week is onze werpkist omgebouwd naar puppy ren. We hebben nu een zee van ruimte om te stoeien. Alles gaat nog een beetje waggelig en onhandig, maar ja alles moet geleerd worden.

De rode lamp die nog alleen ’s nachts nog aan was is ook verwijderd. We kruipen nu wat meer bij elkaar: heel gezellig en lekker warm!

12 februari: weer een week ouder: vandaag 5 weken oud! Mama Filou voedt ons nog steeds, maar ze begint ons ook zo af en toe te weigeren. Ze gromt dan en wij blijven dan maar even van haar af. Afgelopen week hebben we ook vast voedsel gekregen. We zitten nu op 2 voedingen per dag van gewelde en gemalen puppybrokken. Het was even wennen, maar wij vinden het erg lekker.

pups-5w

Onze nieuwe baasjes zijn al op kraamvisite geweest. Allemaal leuke mensen. We zijn heel nieuwsgierig wie straks bij wie terecht komt.

Donkergroen

donkergroen-5w

Zwart

zwart-5w

Blauw

blauw-12w

Rose

rose-5w

Lila

lila-5w

Lichtgroen

lichtgroen-5w

Oranje

oranje-5w

Rood

rood-5w

22 februari: Afgelopen dinsdag zijn we 6 weken geworden. Heel af en toe drinken we nog bij mama Filou, maar we krijgen nu drie keer per dag gewelde (niet meer gemalen) puppybrokken. Komende weekeinde beginnen we met droge brokjes.

pups-6w

Dinsdagmiddag, 20 februari is de dierenarts op visite geweest. We zijn allemaal gechipt (gemene spuit!), ingeënt tegen parvovirus en hondenziekte en grondig onderzocht. Alles was goed! De dierenarts heeft onze paspoorten uitgeschreven en bij de gezondheidscheck nog de opmerking “Prima” toegevoegd.

Henny heeft geprobeerd om een “groepsfoto” te maken (fotograferen is ook een vak!):

img-20190222-wa0000

Maart 2019:

zaterdag 10 maart: vandaag is Balu als laatste uit het nest afgehaald door zijn nieuwe baasjes. Filou heeft er geen probleem mee en is alweer helemaal de oude.