Fien 2023

September 2023

Fien

Fien is op 5-9-2023 loops geworden en op 12 en 15-9-2023 bij DAP Horst op progesteron geprikt. Op 16 en 17-9-2023 heeft zij een tedere date gehad met Matz van Labradoodles Playground in Born. Over een maand laten we een echo maken om te kijken of Fien drachtig is en hoeveel vruchtjes er te zien zijn.

Matz

Oktober 2023

Op vrijdag 13 oktober is het gastgezin met Fien naar DAP Gardeniers in Brunssum gereden om een echo te laten maken.

Fien is drachtig! De dierenarts telt 4 vruchtjes. Als alles goed gaat zal zij medio november bevallen.

November 2023

Op 14 november tussen 22.50 uur en 23.30 is Fien bevallen van 3 gezonde mooie pups: 1 reutje en 3 teefjes. De bevalling verloopt super soepel en zeer snel.

Alhoewel het Fien’s eerste nestje is acteert zij als een volleerde moeder. De pups maken een tevreden indruk.

21 november: vandaag zijn we 1 week oud. Mama Fien is een goede moeder. Zij voedt ons rijkelijk en we zijn een tevreden, rondbuikig setje.

We zitten alle vier boven het streefgewicht van 10% van het geboortegewicht per dag.

We hebben onze oogjes nog niet open, dus we kunnen het zelf nog niet zien, maar volgens Henny zijn we hele mooie pups, maar nog geen fotomodellen.

Roze

Zwart

Rood

Groen

28 november: vandaag zijn we 2 weken oud geworden. Roze en Zwart hebben de oogjes al open, Rood en Groen nog niet. We eten en slapen en eten en slapen. Heel voorzichtig proberen we heel af en toe op onze pootjes te staan, maar dat valt nog tegen.

We beginnen er nu al een beetje als echte hondjes uit te zien!

Roze

Zwart

Rood

Groen

We kunnen volop drinken bij mama Fien, maar omdat we groter worden is het al af en toe dringen geblazen.

December 2023

4 december: Wat vliegt de tijd! We zijn vandaag 3 weken oud. We hebben nu allemaal de oogjes open en beginnen voorzichtig aandacht voor onze omgeving te krijgen. Natuurlijk is onze belangrijkste bezigheid nog altijd eten!

Volgens Henny zien we er nu ook al uit als fotomodelletjes.

Roze

Zwart

Rood

Groen

Het gastgezin van Fien komt vanaf het begin regelmatig op kraamvisite, maar nu is een van de nieuwe baasjes ook geweest. Leuke mensen, dus dat geeft vertrouwen.

12 december: vandaag zijn we precies 1 maand oud, 4 weken. We groeien nog steeds goed en zijn wat je noemt stevige pups.

Alle vier de nieuwe baasjes zijn nu op kraamvisite geweest. Allemaal hele leuke en lieve mensen dus waar we ook terecht komen, het is helemaal goed.

Roze

Zwart

Rood

Groen

We worden steeds actiever en beginnen, weliswaar nog wat stuntelig, onderling te stoeien. Vandaag wordt de werpkist uitgebouwd tot ren. Hierdoor hebben we meer ruimte om de wereld te ontdekken en te spelen.

19-12-2023: vandaag zijn we 5 weken oud. Ons leven wordt nu steeds turbulenter. Afgelopen week is onze werpkist met een tweede werpkist uitgebouwd. We hebben nu de ruimte om te rennen en te stoeien. We mogen ook elke dag even naar buiten. Hopelijk blijft het niet altijd zo’n slecht weer. Vanmorgen hebben we ons eerste autoritje gemaakt. We zijn op bezoek geweest op de school van Roosje, de kleindochter van Henny en Jac. Dat was heel spannend maar ook leuk. Roosje mocht samen met oma Henny vragen van haar 19 klasgenootjes beantwoorden. Gelukkig was mama Fien ook mee, zodat we tijdens de les gewoon bij haar konden drinken. Vanmiddag hebben we ons eerste papje gekregen. Best wel lekker.

Roze

Zwart

Rood

Groen

26-12-2023: vandaag, 2e Kerstdag, zijn we 6 weken. Voor ons is er geen speciaal kerstdiner: wij eten elke dag al feestelijk. We krijgen drie keer per dag puppy brokjes en die smaken heel goed. Tussendoor kunnen we nog af en toe bij mama Fien drinken.

We mogen tussen de buien door stoeien naar buiten, de tuin in. Daar kunnen we heerlijk rennen en de wereld ontdekken. deze week gaan we naar de dierenarts. Die onderzoekt ons helemaal, vaccineert ons, chipt ons en schrijft een paspoort voor ons uit.

Roze

Zwart

Rood

2 januari 2023

Vandaag zijn we 7 weken oud. Vorige week zijn we samen met mama Fien en Henny en Jac naar de dierenarts geweest. Die heeft ons helemaal onderzocht, gechipt en gevaccineerd en onze paspoorten uitgeschreven. We zijn allemaal kerngezond.

Vandaag is mama Fien naar huis gegaan en zijn wij opgehaald door onze nieuwe baasjes: een en al blijdschap en liefde!

Lola (roze)

Simba (zwart)

Bo (rood)

Floortje (groen)