Billy-Elf 2022

Augustus 2022:

Billy-Elf is op 10-8-2022 loops geworden en op 17, 20 en 23 augustus bij DAP Horst op progesteron geprikt. Op 23 en 24 augustus heeft zij een geslaagde date met Shiro van Labradoodles Playground gehad.

Eind september laten we een echo maken om te zien of ze drachtig is. Het nestje zal bij en door Tante Es verzorgd worden.

September 2022:

Op 20 september hebben we een echo laten maken bij DAP Gardeniers in Brunssum. De dierenarts telt zeker 11 vruchtjes! Billy-Elf is blijkbaar een zeer vruchtbare hond, want vorig jaar heeft zij ook 11 gezonde pupjes ter wereld gebracht.

Oktober 2022:

Op 21 oktober, tussen 04.00 en 11.00 uur heeft Billy-Elf 13 pupjes ter wereld gebracht! Het 10e pupje werd helaas dood geboren. De bevalling is heel soepel verlopen. Moeder Billy-Elf en haar 6 reutjes en 6 teefjes maken het goed. Zij zijn verhuisd naar Esther en Harald waar zij liefdevol worden grootgebracht.

Gisteren, 29 oktober, zijn we 1 week oud geworden. Een paar van ons vielen wat af en moesten bijgevoed worden. Esther, maar ook Harald hebben dit met veel liefde en weinig slaap gedaan en met succes! Op dit moment zijn we allemaal goed op gewicht. Wij hebben nu voldoende zuigkracht om bij mama Billy te drinken. Die produceert ook steeds meer melk. Maar met twaalf pups is voeden een behoorlijk klus. Met het flesje hier en daar bijvoeden zal nog wel nodig blijven. Ook al zijn we met zovelen, mama Billy verzorgt ons prima.

November 2022:

Vrijdag 4 november 2022: vandaag zijn we 2 weken oud. We hebben allemaal de oogjes open en kunnen nu de wondere wereld zien. Mama Billy heeft het ontzettend druk met ons te zogen en onze poepjes en plasjes op te ruimen. Esther en Harald moeten regelmatig bijspringen als iemand van ons niet genoeg aan komt.

11-11-2022: vandaag zijn we 3 weken oud. Het is een wonder hoe snel wij ons ontwikkelen! De werpkist is uitgebouwd tot een grote ren. De wereld is voor ons weer een stuk groter geworden en we hebben genoeg te verkennen. Mama Billy is nog steeds druk met ons te voeden. We groeien gestaag en worden steeds levendiger.

Afgelopen vrijdag, 18 november, zijn we 4 weken oud geworden. e ten nu al een week lang pap van gemalen puppy brokjes en dat smaakt prima. Tussendoor kunnen we nog lekker drinken bij mama Billy.

Alle nieuwe baasjes zijn op kraamvisite geweest. Dat was een echte belevenis: spannend, leuk en heel vermoeiend. Wij zien die nieuwe baasjes helemaal zitten: allemaal erg lieve mensen.

25 november 2022: we zijn vandaag 5 weken oud. Tussen de slaapjes door is ons leven een grote stoeipartij. Ons eten bestaat nu hoofdzakelijk uit pap van gemalen en gewelde puppy brokjes, maar we mogen ook nog regelmatig bij mama Billy drinken. Mama ruimt onze poepjes nauwelijks meer op, dat moet Esther nu doen. We worden steeds levendiger en luidruchtiger.

December 2022:

Afgelopen vrijdag, 2 december 2022, waren we 6 weken oud. De dierenarts is geweest en heeft ons gechipt, gevaccineerd en helemaal onderzocht. We zijn allemaal kerngezond, maar ons zusjes Sjuulke is helaas slechtziend.

Komende weekeind worden we opgehaald door onze nieuwe baasjes.