Saartje-2020

April 2020:

img-20200403-wa0005

Saartje is ongeveer twee maanden eerder dan verwacht, op 26 maart loops geworden. Op 3, 6 en 8 april hebben we progesteron laten prikken bij DAP Horst (waarden resp. 1.22, 5.45 en 10.6).

Op 8 april was de date met Adhonay’s Boaz van de Annahoeve Venlo.

img-20200405-wa0001

Het rendez-vous werd succesvol afgesloten met een dekking. Over +/- 28 dagen laten we de echo maken en weten dan of Saartje drachtig is en hoeveel vruchtjes er zijn.

Mei 2020:

Vrijdag 8 mei zijn we met Saartje naar Dierenartsencentrum Gardeniers in Brunsum gereden voor de echo. Dat ze drachtig was wisten we eigenlijk wel omdat ze al een tijdje misselijk was en vaker moest braken. Op de echo waren duidelijk 6 vruchtjes te zien. Nu maar hopen dat alles goed blijft gaan. Over een maand laten we een röntgenfoto maken.

Vrijdag 8 mei:  Röntgenfoto laten maken bij DAP Horst om te zien of het aantal puppy’s nog hetzelfde is als bij de echo. Dr. Gardeniers vermoedde bij de echo al dat er 8 vruchtjes waren, maar wij zijn op zeker gegaan en hebben 6 aangehouden. Zijn vermoeden bleek juist geweest te zijn. Op de foto waren 8 puppy’s (skeletjes) te zien.

Juni 2020:

De bevalling zet een paar keer aan maar stopt dan weer. In de nacht van zaterdag 6 op zondag 7 juni zet de bevalling door en worden er 8 pups geboren. De eerste pup en de laatste twee worden tot ons verdriet dood geboren (drie teefjes). De overige vijf zijn gelukkig gezond. 

Zondag 14 juni: we zijn nu 1 week oud. Onze oogjes zijn nog dicht en we kunnen ook nog niet horen. Gelukkig hebben we onze reuk. Hiermee kunnen wij mama Saartje vinden. We hoeven maar te piepen en zij komt ons meteen zogen. We kunnen ook nog niet zelf plassen en poepen. Mama Saartje likt ons om dat te stimuleren. We eten de klok door ons buikje rond en groeien boven de norm van 10% van het geboortegewicht per dag:

We zijn nog niet fotogeniek, maar wel heel vertederend:

21 juni: vandaag zijn we twee weken oud. We eten veel en groeien goed.

Vandaag zijn twee van ons “de ogen geopend”. Nog even en dan kunnen we het spelletje “ik zie ik zie wat jij niet ziet” spelen.

De baasjes kunnen geen filmpjes meer plaatsen (MP4 video’s). Hierbij dus maar een paar sfeerfoto’s:

Mama Saartje neemt tussen de voedingen en onze wasbeurten af en toe een rustpauze.

28 juni: de tijd vliegt! Vandaag zijn we al weer drie weken oud.

We hebben allemaal de oogjes open en krijgen ook al oog voor elkaar.

Jac heeft gisteren de werpkist vervangen door een puppy ren. We hebben nu heel veel ruimte en waggelen er al een beetje op los. We mogen ook al geknuffeld worden en dat is best wel leuk.